fbpx

Powerbank – Ghidul Cumpărătorului

Baterie Externă la Bloggers Arena Galați 6
aprilie 17, 2019
Top jocuri Android – Cum să te joci toată ziua?
mai 17, 2019

Powerbank – Ghidul Cumpărătorului

Astăzi ne vom concentra energiile asupra unui singur lucru. Modul în care tu, în calitate de client îți alegi cel mai potrivit powerbank portabil. Așa am decis că vom scrie acest articol sub forma unui ghid al cumpărătorului. Vom parcurge cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te gândești să cumperi o baterie externa. Sperăm că va fi folositor indiferent dacă îți dorești să cumperi un acumulator extern pentru telefonul mobil, tabletă sau alte device-uri care prezintă conexiune USB. Let`s get into it.

Capacitatea unui Powerbank

Capacitatea nu este un aspect căruia să îi poți acorda prea multe ore de cercetare științifică. În principiu, cu cât este mai mare numărul miliamperilor oră ( mAh ) cu atât bateria ta va putea fi folosită mai mult până să fie nevoie de a o încărca din nou. În mod obișnuit, un powerbank de capacitate mică dispune de 1,000 mAh. Cifrele încep să crească ajungând la 5,000 mAh la bateriile medii și până la 20,000 mAh la acumulatorii care îți vor putea alimenta și apartamentul.

Ca să putem pune aceste cifre într-un context potrivit, ganditi-vă că un smartphone are în medie o capacitate de 3,000 mAh. Procesul de încărcare nu este 100% eficient deci vei avea pierderi de energie pe parcurs. Totuși putem aproxima de câte ori îți vei putea încărca telefonul comparând capacitatea acestuia cu cea a unui powerbank ce urmează a fi achiziționat. O baterie de 10,000 mAh îți va încărca telefonul de 3 ori fără nicio problemă.

Viteza de încărcare

Viteza de încărcare este încă un aspect care te poate ajuta să diferențiezi un powerbank de altul. Modelele clasice pot încărca la 1A în timp ce un acumulator mai avansat poate asigura o încărcare de până la 2A sau mai mare. Cu cât viteza de încărcare este mai mare cu atât telefonul tău va sta mai puțin timp conectat la o baterie. Sfatul nostru este ca pe măsură ce capacitatea bateriei telefonului crește să achiziționați și o baterie cu viteză de încărcare mai mare. Doar pentru că nu îți vei dori ca telefonului tău să îi trebuiască 24h pentru a se încărca

Anumite baterii externe chiar dispun de tehnologii avansate de încărcare rapidă. Dacă telefonul tău suportă fast charging, o astfel de baterie is the right way to go.

Conectivitate

Majoritatea acumulatorilor externi sigur îți vor pune la dispoziție un port USB full-size prin care poți conecta un cablu obișnuit pentru a-ți încărca smartphone-ul. Bineînțeles că și aici se pot aduce îmbunătățiri. Un powerbank poate veni la pachet și cu multiple porturi USB sau USB-C. Nu credem că este necesar să ai o gamă variată de conectori ci doar găsește ceea ce îți trebuie pentru device-ul tău.

Funcționalități

Evident, principala funcționalitate a unui powerbank este de a încărca device-uri. Pe lângă această uimitoare abilitate, te poți orienta și către o baterie mai cool sau mai folositoare. Aproape toate bateriile mid-range vin echipate cu o lanternă LED. Unele se pot încălzi la apăsarea unui buton pentru a-ți încălzi mâinile.

Sperăm că articolul ți-a oferit informații folositoare. Dacă ai întrebări, te invităm să ne scrii în comentarii. Stay charged!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Acasă

Produse

Coș 0

Favorite

Cont