fbpx

Ce inseamna mAh și cât de reale sunt valorile?

Incarcare rapida pentru orice device in 2019
mai 24, 2019

Ce inseamna mAh și cât de reale sunt valorile?

Într-un mod foarte ciudat dar necesar pentru industria în care activăm, ne lovim de două noțiuni foarte des, zilnic. “Baterii externe” și “ce inseamna mAh”. Într-un fel sau altul, cele două sintagme au venit mereu la pachet și probabil mai mult se vorbește despre amperajul unei baterii decât despre design-ul bateriei în sine. Astăzi ne-am propus să elucidăm acest mister și să vorbim doar despre mAh. Factor ce influențează și decizia noastră de cumpărare, dar și prețul pentru aceste produse.

Ce inseamna mAh?

Pentru început, Ah este unitatea folosită pentru măsurarea unui acumulator. Același lucru este valabil și pentru bateriile care nu se pot reîncărca. De ce bateria ta este mai eficientă decât cea a prietenului tău? Păi, modul în care se descarcă o baterie externă depinde foarte mult de modul în care este lăsat curentul să treacă prin dispozitiv. Ce înseamnă acest lucru?

Exemplu concret: Dacă tu ai un acumulator extern de 8000 mAh, acesta va avea practic 8 Ah. Dacă va fi pus la muncă să încarce un dispozitiv la un curent de 1 A, el va fi complet gol în 8 ore. Dacă va fi pus la un curent de 4 A va fi gol în 2 ore. Lucrurile se complică puțin atunci când este vorba despre încărcarea telefonului, dar și a mai multor dispozitive ce folosesc tehnologii mai avansate.

Cât voi putea încarcă telefonul cu ajutorul bateriei? – Ce inseamna mAh

Da, dificultățile despre care vorbeam au loc atunci când încărcăm consumatori fiabili care au variații de consum în funcție de modul în care sunt folosiți.

Aici intervin și anumite preconcepții și mici scandaluri în ceea ce privește “realitatea miliamperilor” dintr-o baterie externă. Dacă îți dorești să încarci un telefon mobil cu o baterie externă, trebuie să iei în calcul curentul consumat de telefon, iar acel curent depinde foarte mult de ce face telefonul în timpul încărcării. De exemplu, cât de intens iluminează ecranul, câte calcule are procesorul de făcut, care este puterea emisă de antena în timpul unei convorbiri sau conexiunea la internet. Dată viitoare când nu vei obține numărul de incarcari marketat pe ambalajele produselor, să știi că motivele nu sunt calitatea proastă a bateriei ci modul în care este folosită comparativ cu mediul în care a fost testată.

În cât timp se încarcă o baterie externă?

Timpul de încărcare poate varia în funcție de capacitatea cu care este echipată bateria ta externă. Dacă numărul de mAh va fi mai mare, procesul de încărcare va fi mai îndelungat. Sigur, viteza de încărcare crește atunci când folosești echipamentul original pe care l-ai primit împreună cu bateria. Viteza de încărcare va fi și mai eficientă în cazul bateriilor care pot fi încărcate cu ajutorul tehnologiei de incarcare rapida.

Chiar dacă tu folosești aceeași metodă de încărcare, este posibil să existe și variații de timp în funcție de mediul în care bateria ta se încarcă. Aceste diferențe pot apărea atunci când bateria ta se încarcă la temperaturi diferite.

Sperăm că articolul ți-a fost de ajutor și nu vei mai fi atât de critic în ceea ce privește acumulatorul tău extern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Acasă

Produse

Coș 0

Favorite

Cont